Sayfalar

Türk Ordusu ABD İle Hesaplaşacak...














Türk Ordusu ABD İle Hesaplaşacak...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Türk ordusunu kağıttan kaplana benzetmesi ve ABD tarafından içinin oyulduğuna dair açıklamalarının ardından, Türk ordusu ile ilgili ilginç bir değerlendirme de Mehmet Perinçek'ten geldi.

İddia edilen terör örgütü Ergenekon davasında yargılanan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Rusya'da eğitim almış oğlu Mehmet Perinçek, Türk ordusunun ABD tarafından zayıflatıldığını iddia etti. Washington'un bölgedeki planları açısından Türk ordusunun engel oluşturduğunu kaydeden Perinçek, "1950'li yıllardan bu yana Türk ordusunun NATO içinde bulunması bazı konularda reflekslerini zayıflattı... Türk ordusu Amerika ile ciddi bir hesaplaşmaya girecek, ama o hesabı şimdilik göze alamıyor... Şimdilik buna cesaret edemiyor. Ancak bunu tespit ettiğini söyleyebiliriz" dedi.

Kuzey Irak'ta kurulan kukla devlet ve Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) ile Türkiye'nin toprak bütünlüğünün tehdit edildiğini savunan Perinçek, "İç cepheden de Türk ordusu kuşatılmakta. Ergenekon ve Balyoz operasyonları ile ordu pasifize ediliyor. Bunları ABD planlıyor. Size düşman saldırıyorsa eninde sonunda hesaplaşmak zorunda kalacaksınız..." değerlendirmesinde bulundu.
Rus Argumentı i Faktı gazetesi Basın Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Kafkasya" konulu yuvarlak masa toplantısına katılan Perinçek, Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevapladı. Türkiye'de Amerikasız bir darbe olmayacağını savunan Perinçek, bir de denklem söyledi: "Amerika artı Türk ordusu, eşittir darbe; halk artı ordu, eşittir devrim."

Rusya ve ABD'nin hiç bir zaman işbirliği içinde olmayacağı öngörüsünde bulunan Perinçek, Moskova'nın BOP'un farkında olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bugün Batı ve ABD'den gelen tehdide karşı bunu dengelemek amacıyla komşularıyla İran, Suriye ve Arap dünyasıyla işbirliği içerisinde olması gerektiğini savunan Perinçek, "Bunun yanında mutlaka tabi Rusya ve Çin'le de bir Avrasya projesi çerçevesinde hem gelen tehdidi göğüslemek hem de ekonomik kalkınma sağlamak için kültürel ve sosyal gelişim açısından bu ülkelerle gelişim içerisinde olmalı" tespitinde bulundu.

"ERDOĞAN HÜKÜMETİ ABD'NİN GÜDÜMÜNDE"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlangıçta ABD'nin saldırgan politikalarını desteklediğini, Barack Obama'nın başkan seçilmesinin ardından da neo-Osmanlıcılık anlayışı ile ABD politikalarının bölgede uygulayıcısı olduğunu iddia etti. Rusya ile Ankara'nın gelişen ilişkilerinin bir mecburiyetten kaynaklandığını savunan Perinçek, "Türkiye'de Rusya ile düşmanlık yaparak iktidarda kalma imkanı yok. Ekonomik ilişkiler ve Türkiye'de yaşanan süreç bunu mecbur kılıyor. Çok ciddi bir şekilde Amerika'ya karşı tepki vardır. İstatistikler yayınlanmakta. Türk halkının yüzde 85'i Amerika'ya karşı olduğunu ve tehdidin Amerika'dan geldiğini belirtiyor. Böyle bir durumda tabii ki Türkiye'nin bir yönelişi var. Atlantik'ten koparak Avrasya'ya, Doğu'ya doğru kaymakta. Engellenemeyen bir süreç var" ifadelerini kullandı.

Rusya ile ilişkileri geliştirmeden iktidarda kalınamayacağını kaydeden Perinçek, "Türkiye Rusya ile ilişkileri gelişmek zorunda. İktidarda kim olursa olsun. Türkiye'de bu gelişecektir, çünkü süreç buraya gitmekte. Artık Atlantik çağı bitmiştir, Pasifik çağı başlamıştır, süreç buna giderken en Amerikancı hükümet bile buna karşı direnemez. Ama şunu ifade edeyim: Türkiye ve Rusya'nın ilişkileri çok daha iyi boyutlarda olabilir, çok daha iyi boyutlara taşınabilir. O da milli bir hükümetin kurulabilmesi ile sağlanabilir." şeklinde konuştu.

( CİHAN )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder