Sayfalar

ODA TV den Mektup Var!...
Bu Tam Bir Vicdansızlıktır!

Soner Yalçın: Bu tam bir vicdansızlıktır
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Soner Yalçın, sorgulama sırasında kendisine yöneltilen sorulara tepki gösterdi ve tutuklamaya neden olduğu ileri sürülen belge ile ilgili şok bir iddiada bulundu.18 Şubat 2011 Cuma, 04:20:28


Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Oda TV in...ternet sitesinin i
mtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

14 Şubat günü Odatv merkezinde ve evlerin yapılan 12 saatlik aramdnın ardından gözaltına alınan Soner Yalçın ve Odatv çalışanları, emniyette susma haklarını kullandılar. Bugün sabah saatlerinde Beşiktaş Adliyesi'ne getirilen Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ve Ayhan Bozkurt sabah 9:30'dan gece saat 24:00'e kadar sorgulandılar.

Odatv editörü Ayhan Bozkurt serbest bırakılırken, tutuklanma talebi ile Nöbetçi İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Odatv internet sitesinin imtiyaz sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu tutuklandı.

HALK TV SORGUSU
''Ergenekon terör örgütü üyeliği'', ''devletin gizli belgelerini ele geçirmek ve yayınlamak'' ile ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik'' suçlamaları ile tutuklanan Soner Yalçın, avukatı Tugay Topbaş aracılığı ile yaptığı açıklamada, sorgulama sırasında kendisine yöneltilen sorular ve tutuklamaya gerekçe olarak gösterilen belge ile ilgili şok açıklamalarda bulundu.

Soner Yalçın; " Halk Tv, CHP, Halk Tv için kimlerle görüşüldüğü, yapılan haberler, haberlerin niye yapıldığı, neden Oray Eğin ile görüştüğüm, neden Hakan Aygün ile görüştüğüm, neden İzettin Doğan'ın Cem TV'sine Murat Ongun'u önerdiğim ve göreve başlamasını sağladığım" soruları defalarca soruldu.

AYNI SANİYE YÜKLENİP KALDIRILAN 'ŞÜPHELİ' BELGE
Soner Yalçın, tutuklamaya neden olduğu öne sürülen ve medyaya da yansıyan, "Odatv bilgisayarından Ergenekon belgesi çıktı" yönündeki iddialarla ilgili olarak şöyle dedi:

"Gerek sorgulama aşamasında savcı, gerekse duruşma sırasında hakim, Barış Terkoğlu ile Barış Pehlivan'a, hard disklerde bulunan "Ulusal Medya 2010" dosyası sorulmuş ve dosyanın "Ergenekon Çetesine Üyeliğini" kanıtladığını söylemişlerdir.

Bu belge nedeniyle bilgisayarların hard diski tarafımızdan 4 saat boyunca bilgisayar uzmanlarına taratılmış ve belgenin "kayıp belge" olduğu ispatlanmıştır.

Söz konusu belgenin Odatv'de bulunan bilgisayara 'uzaktan erişim ile' yüklendiği ve belgenin yüklendiği saniye bilgisayardan kaldırıldığı tespit edilmiştir. Bu durumun ortaya çıkması üzerine hakim, Soner Yalçın'a bu belge ile ilgili hiç bir soru sormamış, daha önce bahsi geçmeyen başka yığınla belge sormuştur. Bu belgelerden de birtanesi yine aynı vasıfta belgedir. Tüm belgelerin bu şekilde bilgisayara eklendiği açık ve seçik olmasına rağmen yapılan hukuk dışı karar tam bir vicdansızlıktır."

Gece yarısı tutuklanan Soner Yalçın'ın bu son dakika açıklamaları, yaşanan teknik bir sorun nedeniyle Odatv sitesinde yayınlanamıyor. Site yetkilileri, "Teknik problem aşılır aşılmaz, Odatv ve arkadaşlarımıza yapılan tertibi ortaya çıkartacak belgeleri yayınlayacağız" dediler.
Soner Yalçın
ODA TV

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder