Sayfalar

"Ayakta Tedavi Görebilir" Raporunu...
Sabıkalı Adli Tıp Doktoru Yazdı

 

 

 

 

 

 

 







Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın hastane değiştirmesine neden olan sağlık raporunu hazırlayan heyet başkanının gerçeğe aykırı rapor düzenlemekten ceza aldığı ortaya çıktı. Türk Tabipler Birliği, raporun heyet başkanı Mustafa Oktan Aktürk'e defalarca "meslekten men" cezası verdiğini açıkladı. 

Türk Tabipleri Birliği, Prof. Dr. Mehmet Haberal'la ilgili hazırlanan sağlık raporu ve beraberinde yaşanan tutuklamaları değerlendirdi.
Birlik, yaptığı yazılı açıklamada, "Hiç kimse iktidar kavgasını mesleğimiz üzerinden yapmamalı, Hekimler serbest bırakılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Haberal'ın hastane değiştirmesine neden olan sağlık raporuna imza atan doktorlarla ilgili önemli bir bir bilgi verildi. Tabipler Birliği, Adli Tıp Kurumu heyetinin raporu için "sözde rapor" ifadesini kullandı.

Kurulun ’rapor’u hazırlayan iki hekimden müteşekkil Heyetin Başkanının, gerçeğe aykırı rapor düzenlediği gerekçesiyle meslek örgütümüz tarafından defalarca meslekten men cezasına çarptırılmış bir ortopedist olması, ’rapor’un bilimselliği konusunda fikir sahibi olmak için yeterlidir.

Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nün Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız’dan sonra Prof. Dr. Cengiz Çeliker de tutuklanmıştı. Haberal, Adli Tıp Kurumu’nun verdiği karar çerçevesinde Halkalı Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledilmişti.

Ulusal Kanal

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder