Sayfalar

Süheyl Batum' u Bırak, BAŞINDAKİ ÇUVALA BAK !



"Terörist Dediler"
Aralarına peşmergeleri de alan 100 kişilik ABD birliğinin zorla Türk Birliği Bürosu'na girdiklerini belirten Emel Mevlüt yaşadığı korkuyu şu sözlerle anlattı: "Girmeden önce ateş ettiler. Bizim başımıza çuval geçirdiler ve hemen yakındaki Azadı Parkı'na götürdüler. Geçenlere terörist ve hırsız olduğumuzu söylediler. Bazı kişiler bu sırada üzerimize kola şişeleri bile fırlattı.
Sonra ABD askerleri bizi Kerkük'teki ABD üssü olan havaalanına götürdü. Hepimizi numaraladılar. Bizi Kerkük'te serbest bıraktılar" dedi. Emel Mevlüt'ün Türk timiyle birlikte tutuklanan 15 yaşındaki oğlu Cengiz ise "Başımızda çuval vardı. Bizi havaalanında ayrı ayrı hücrelere koyarak sorguladılar, sonra serbest bıraktılar. Türk askerleri ile 4 Türkmen koruma görevlisi, 2 Kürt koruma görevlisi ve bazı Türkmen vatandaşlarını Bağdat'a götürdüler" diye konuştu. ITC Süleymaniye İrtibat Bürosu Başkanı İsa Muhsin Kasap da "Gözaltına alınanlar çok kötü saatler yaşamış. İşkence görmüş" dedi.

Türk Birliği Bürosu'nu Talan Etmişler!
Bölgeye gönderilen Dışişleri Bakanlığı Daire Başkanı ve Silopi irtibat Bürosu Temsilcisi Hidayet Eriş başkanlığındaki 3 kişilik heyetin büroyu inceleyerek Ankara'ya ulaştırdığı rapor, diplomaside kolay kolay sindirilemeyecek bir gerçeği ortaya koydu. Amerikan talanını raporunda gözler önüne seren Başkan Eriş, yapılanların ne savaş hukuku, ne özel hukuk, ne de teamül hukukuna sığmayacağını belirterek şöyle dedi: "Bina, resmen talan edilmiştir. Üzüntülüyüz, çünkü karşımızdaki koalisyon gücü, üstelik müttefikimiz olan ABD'dir. Bu büronun kurulmasının amacı PKK ile mücadeledir. Bu binanın resmi verileri Talabani'de mevcuttur. ABD, 1994 yılından beri hangi amaçla bulunduğumuzu bilmektedir."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder