Sayfalar

Babu Avar Yazdı
Amerikan Şahinleri Mısır' a Darbe Emri Verdi

‘Mübarek’in yetkilerini Ömer Süleyman’a devretmesi krizi sonlandırabilirdi. Ama öyle görünmüyor. O halde MISIR ORDUSU BİR KARAR VERMEK ZORUNDA!’ 10 şubat 2011 .saat: 2247. Stratfor.

Tahrir meydanında kalabalık Mübarek’in ‘yarı’ yetki devrini
ekranlardan izliyor. Mübarek eski patronlarına meydan okuyor. CIA’in saatler önce açıkladığı kararlara karşın, sadece tek ayağını iktidardan çekeceğini bildiriyor.

Baştaki açıklama CIA/ Pentagon bağlantılı Stratfor Düşünce Kuruluşu’nun, Mübarek’in açıklaması sonrası sitesine koyduğu yazı…

Kısaca Mısır ordusuna ‘İNDİRİN MÜBAREK’İ! DARBE YAPIN!’ diyor. Bunu mealen söylemiyor. Kelimelendiriyor!

Sokaklar zonkluyor ve kalabalık ‘her yöne’ gidebilir…
Küresel efendilerin çıkarları aleyhine gelişmeler olabilir. O nedenle Stratfor ve ünlü parçalanmış bölge haritaları mimarı George Friedman, olasılıkları altalta diziyor:

‘Ordunun önünde 3 seçenek var:

1) Kalabalığa müdahale etmeden sakin beklemek;

2) Tahrir meydanına denetim altına almak;

3) Bir DARBE YAPIP MÜBAREK’İ AŞAĞI ALMAK! (to stage a coup and overthrow Mubarak). (http://www.stratfor.com/theme/egypt-unrest?utm_source=redalert&utm_medium=email&utm_campaign=110210&utm_content=specialtopics2&elq=4ae6da52387645fd85ff3deacd72459d)

Eğer CIA/Pentagon ABD neoconları bir an önce ‘duruma hakim olmazlarsa’ başka bir küresel güç odağı Mısır’ı Amerika’nın arka bahçesi olmaktan çıkarabilir… Ayrıca halk dinamizmi her ne kadar lidersizse de, ülkeyi ‘istenmeyen’ bir yöne sürükleyebilir..

‘O nedenle’ diyor ABD derin devleti, ‘Alevlenmiş kalabalıkları denetimde tutmak için, yıllardır beslediğimiz Mısır ordusu harekete geçmeli! Mübarek kalabalıkların uğultusunu dindirecek şekilde tarihin çöp sepetine gitmeli!’

11 Şubat sabahı ‘Ordu CIA’den gelen emre itaat etmeyeceğini açıkladı! Şimdi öğlen… Cuma namazı sonrası İngiliz İskandinav merkezli güç odakları daha çok bastıracak.

Soros/google pazarlamacısı Vail Gonim ‘GÖREV TAMAMLANDI!’ (Mission is accomplished!’ dedi ama belki yeniden işe koşulacak.

CIA/ Pentagon/ Mossad Ortadoğu’daki en önemli aktör Mısır’ı Mübarek’li Mübareksiz elde tutabilmek için her şeyi yapmaya hazır. Öncelikle DARBE seçeneğini yıllardır beslediği Mısır Genel Kurmayının önüne koyarken şöyle diyor:

‘Mısır ordusu Mübarek’i başından atmalı! Cuma namazına kadar olan süre iyi kullanılmalı! Halk daha da kalabalıklaşarak yürümeye başladığı zaman ordu ya geri çekilip seyretmek, ya da kalabalığa ATEŞ AÇMAK zorunda! Bu durumda tanklar ve zırhlı birlikler şimdiden pozisyonlarını almalı! Ya da Mübarek’in derhal icabına bakılmalı… ’

İşte bu açıklıkta yazılıyor emirler. Bu kadar pervasız…

Bizim de başımıza geldi birçok başka ulusun da! Amerikan kuklası ordu mensupları, siyasetçi, işadamı ve çeşitli istihbarat unsurları marifetiyle, önce kalabalıkları yönlendirdiler, ülkeyi kamplara böldüler, darbeler yaptırdılar. Sonra kalabalıkları kendi ordularına karşı kışkırttılar. Milli orduları tasfiye edip kendi denetimlerindeki ordular ve paralı askerlerle faşist yönetimler oluşturdular aynı zamanda ‘yumuşak güç’le ülkelerin kurumlarının tam ortasına oturdular.

Mısır’daki gelişmeler çok dikkatle izlenmeli! ‘Arap Ayaklanmaları’ ‘demokrasi’ nidalarıyla başladı, darbeler ve bölge savaşlarıyla sürecek gibi görünüyor

Mısır şimdi küresel güçlerin satranç tahtası ve kanlı bir oyunun arifesinde…. İsrail’deki askeri hareketlilik, Kıbrıs ve Yunanistan’da İsrail ile bağlantılı askeri hazırlıklar, bölgenin çok yakın bir zamanda, mart ayındaki FÜZE KALKANI görüşmeleriyle eş zamanda tüyler ürpertici olaylar dizisine sahne olacağına işaret ediyor!. Hilary Clinton ‘Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkeleri için ‘kusursuz bir fırtına’ öngördüklerini ifşa etmişti…

Acaba Türkiye kendisini derinden etkileyecek, tüm bu ‘yapılandırılmış kaosu’ mevcut siyasileriyle nasıl yorumlayacak ve nasıl adımlar atacak. Gelin hep beraber bunu tartışalım.

Banu AVAR
İLK KURŞUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder