Sayfalar

Teğmen' lerin Evindeki Uyuşturucu!

Haber İle İlgili Video :

Gölcük davasında izlettirilen ev araması görüntüleri, teğmenlere yönelen tertibin bir bölümünü daha ortaya çıkardı. Deniz Teğmen Alperen Erdoğan'ın yatak odasından çıktığı iddia edilen uyuşturucunun bulunma anı, birçok soruyu beraberinde getirdi.

Gölcük tertibini çürüten bulgulara bir yenisi daha eklendi. Gölcük davasının 3'üncü duruşmasında izlettirilen Deniz Teğmen Alperen Erdoğan'ın evinin arama görüntüleri, evden çıktığı iddia edilen uyuşturucu paketiyle ilgili birçok şüpheyi beraberinde getirdi.

Tarih 18 Temmuz 2009. Yer Gölcük... Gölcük tertibiyle tutuklanan Teğmen Alperen Erdoğan'ın evinin aranması sırasında polis kamerası tarafından çekilmiş...

Alperen Erdoğan'ın yatak odası aranıyor. Odadaki yatak arandıktan sonra sıra, cam kenarındaki gardıroba geliyor. Bir polis, sandalyeye çıkıp gardırobun üstünü arıyor. Polis kamerası gardıroba dönüyor... Gardırobun üstündeki bavullar yere indiriliyor ve aramayı yapan polis ayaklarının ucunda yükselip dikkatle gardırobun üstüne bakıyor. Ardından bir bavul daha indiriyor. Görüntülerde tam bu sırada bir ses duyuluyor. Polis amiri olduğu anlaşılan bir ses, "bir şey var mı?" diye soruyor.

Ve yanıt sandalyenin üstündeki polisten geliyor.. Birkaç saniye önce dikkatle bakıp bir şey göremeyen polis kamerayı çağırıyor ve uyuşturucu paketini ortaya çıkarıyor.

Bu görüntülerin mahkemede izlettirildiği sırada salonda gülüşmeler yaşandı. Teğmenlerin avukatı İrfan Erdoğan görüntüleri şöyle yorumladı. Görüntülerden çıkan iki sonuç var. Birincisi uyuşturucuyu bulduğu iddia edilen polis aramayı uzatmak ve görüntü vermek için gardırobun aramasını uzatıyor... İkinci ihtimal ise şu: Görüntüler çekildiği sırada Teğmen Erdoğan farkında olmadan kameranın önüne geçiyor. Görüntüleri çeken polis de biraz sağa kayarak, aramayı yapan polisi kapatıyor. Avukat İrfan Sütlüoğlu, uyuşturucu paketinin bu sırada yerleştirilmiş olabileceği şüphesini dile getiriyor.

En önemli soru ise şu: Aramayı yapan polis birkaç saniye öncesinde aynı noktaya dikkatle baktığı halde el büyüklüğündeki paketi nasıl göremiyor?

Soruşturma sürecinde bu şüpheyi doğrulayan iki önemli olay yaşandı. Birincisi Emniyet Kriminal incelemesinde uyuşturucu paketinin üzerinden teğmenlerin hiçbirinin parmak izi çıkmadı. İkincisi ise uyuşturucu paketinin üzerinde bulunan iki adet kıl örneği, inceleme sırasında ortadan kayboldu. Bu kıl örneklerinin incelemesi, uyuşturucunun kimler tarafından yerleştirildiğini ortaya çıkarması açısından önemliydi.

ULUSAL KANAL, 17 MAYIS 2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder